Дружини Асана та Азіза Ахтемових написали лист вдячності за підтримку українських цивільних полонених, зокрема кримських політвʼязнів на 4-му саміті Міжнародної Кримської платформи
Поділитися:

11 вересня в Києві відбувся 4-й самміт Міжнародної Кримської платформи, на якому зокрема було багато розмов про необхідність звільнення українських цивільних полонених, в тому числі кримських політвʼязнів. Після події дружини Асана та Азіза Ахтемових написали лист вдячності за вашу увагу та підтримку. Про це повідомив на своїй сторінці Наріман Джелял, колишній політв'язень, український кримськотатарський політик, викладач, політолог та журналіст, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу

«Кількість людей, яких в Криму затримують, принижують, по-звірячому катують, яким завдають психологічного та фізичного тиску, з кожним днем ​​стає дедалі більше. Російська влада кидає до в'язниць наших співвітчизників за політично мотивованими, сфальсифікованими справами.

Пройшло вже три роки, як у вересні 2021 року викрали Асана та Азіза Ахтемових. Вибиваючи свідчення, їх катували електричним струмом, погрожували вбивством, розправою над близькими, над дітьми.

Два роки активної роботи, безліч судових засідань, виявлення адвокатами та захисниками численних порушень у справі не допомогли домогтися правосуддя та справедливості. Як результат вирок терміном 15 і 13 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

І таких сфабрикованих справ понад сотню.

І ми, їхні близькі, вже не знаємо, що ще можемо протиставити цьому беззаконню.

Тим більше, нам важлива ваша підтримка і допомога, як у самому Криму, так і за його межами.

На превеликий жаль є люди, які, не отримавши своєчасної медичної допомоги, помирають в ув'язненні, так і не побачивши близьких, а також стрімко втрачають своє фізичне здоров'я сьогодні.

Саме тому про цих людей треба говорити не лише в Україні, а й у всьому цивілізованому світі, щоб питання звільнення політв'язнів було актуальним завжди.

У зв'язку з цим хочемо подякувати всім, хто говорить про політв'язнів, хто про них пам'ятає, усім, хто працює над їх звільненням. Ми розуміємо, що це дуже складний процес.

Висловлюємо подяку Президенту України Володимир Зеленський та Президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану за те, що вони продовжують тримати питання звільнення українських політв'язнів у фокусі своєї уваги, зокрема Асана та Азіза Ахтемових.

Впевнені, що Президент України Володимир Зеленський та його команда за допомогою дружніх країн зроблять усе, щоб усі громадяни України повернулися на свою землю.

Звільнення політв'язнів Нарімана Джеляла, Леніє Умерової дає величезну надію всім, хто перебуває у російських в'язницях. Дає сили не падати духом та боротися з несправедливістю.

Всі наші хлопці та дівчата, сидячи за ґратами, уявляють собі той день, коли вони опиняться на волі, коли вони обіймуть своїх дітей, дружин, батьків.

Молимося за них і не втрачаємо надії!

Репіка Ахтемова/Repika Akhtemova

Аділє Ахтемова/Адиле Ахтемова

No items found.

Останні новини