Листи від бранців: Дудка, Якименко, Довгопола
Поділитися:
З початком великої війни політв’язні та їхні родичі та друзі втратили можливість листуватися один з одним. Вісточки написані від руки часто були єдиною змогою рідних поспілкуватися між собою в період розлуки, що тягнеться так довго.

На сьогодні кожен отриманий лист від бранця — це скарб. Активістка Вера Федорова має можливість вести переписки із засудженими державою-терористом українцями.

Нещодавно до Віри надійшло цілих три листи — від Галини Довгополої, від Володимира Якименка та Володимира Дудки.

Галина Павлівна пише, що переживає, що не зможе перейти у колонію-поселення до листопада, тому що отримала кілька доганів. Також Галина написала, що їй дуже хочеться білого хліба, булочок, мармеладок, нежирного печива, тонкого лаваша, зелені та кави. Зовсім скоро, 27 березня, Галина Павлівна святкуватиме 68-річчя. Якщо у вас є бажання та можливість відправити їй подарунок на день народження, то напишіть Вері Федоровій у приватні повідомлення: https://www.facebook.com/vasha.vera

Попри все, Якименко та Дудка не втрачають міцність духу. В моторошних умовах неволі чоловіки читають та відкривають для себе багато нового. Володимир Дудка отримав від Віри кілька листів про українського піаніста Святослава Ріхтера.

Володимир Якименко після двох романів Ремарка читає книгу «Боги, гробниці, вчені» про великі археологічні відкриття, що дозволили дізнатися історію найдавніших цивілізацій.

Коротко нагадаємо про бранців:

Галина Довгопола залишилася в Криму після тимчасової окупації півострова 2014 року. Жінка не приховувала, що підтримує Україну та виступає проти окупантів. У 2019 році її заарештували, звинуватили в державній зраді. Згодом засудили до 12 років ув’язнення.

Володимир Якименко — таксист та активіст Автомайдану із Херсонщини. Займався волонтерською діяльністю, допомагав ЗСУ, вивозив кримчан з окупованого півострова. Був затриманий російськими спецслужбами у 2017 році. Йому підкинули наркотичні засоби, а після арешту здійснювали тортури з вимогою надати інформацію про українських військових, з якими Володимир співпрацював довгий час. Окупанти засудили Володимира до 15,5 років ув'язнення.

Володимира Дудку у 2016 році звинуватили в підготовці диверсій в анексованому Криму на замовлення української розвідки. Переслідування бранця ґрунтується виключно на тортурах і фальсифікації доказів. Попри сильний тиск, Дудка своєї вини не визнав. У квітні 2019 року його засудили до 14 років ув'язнення суворого режиму.

No items found.

Останні новини