Мати політв'язня Сінченка: був суд, Григорія планують ще довго тримати у одному з найжорстокіших СІЗО РФ - №2 у Таганрозі
Поділитися:

Григорія Сінченка планують ще довго тримати у одному з найжорстокіших СІЗО РФ - №2 у Таганрозі.  Про це Об'єднання родичів політв'язнів Кремля повідомила мати бранця, Тетяна Гулевська. 21 жовтня о 14 годині у Ростові відбувся черговий незаконний суд над політв'язнем Кремля Григорієм Сінченком.

"Сьогодні був суд, адвокат сказав, що на Григорія відкрили нову справу - «підготовка до теракту». І це значить, що його там (у СІЗО №2 Таганрога) будуть утримувати ще довго, поки по новій справі суд почнеться і закінчиться. Бо вони цю справу до суду ще не подавали, в Таганрозі будуть «розслідувати нову справу»", - повідомила нам мати політв'язня, Тетяна Гулевська.

Об'єднання родичів політв'язнів Кремля створило заяву до українських, міжнародних організацій із закликом до росії щодо припинення знущання та порушення прав Сінченка, і про його звільнення - покликання в коментарі, дуже просимо поширювати.  

Також ми надіслали адресні листи на Офіс Омбудсмана України, Міжнародний комітет Червоно хреста та Комітет ООН з питань насильницьких зникнень.

Закликаємо Офіс Омбудсмана України, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у зв'язку з тяжким станом здоров'я - зокрема розривом правої легені внаслідок тортур і туберкульозу у цій же легені - внести політв'язня Кремля Григорія Сінченка якнайшвидше у списки на обмін.

No items found.

Останні новини