Офіс Генпрокурора відповів: звернення ГО ОРПК розгляне Запорізька обласна прокуратура
Поділитися:

Офіс Генпрокурора надіслав відповідь на наш лист про ймовірний список людей, що добровільно пішли на співпрацю з ворогом і стали колаборантами. Наше звернення перенаправлено у Запорізьку обласну прокуратуру для подальшого розгляду.

Із початку 2023 року фахівці нашого ГО передали відомості про ймовірних 2956 колаборантів.  Збір даних з відкритих джерел ведеться систематично, тому інформація постійно доповнюється. За моніторинговий період жовтень 2023- липень 2024 Об’єднання родичів політв’язнів Кремля передало спецслужбам список із 445  людей, які, за даними наших моніторів, ймовірно пішли на добровільну незаконну співпрацю з ворогом.

Випадки зафіксовані на території тимчасово окупованої частини Запорізької області. Вони можуть містити ознаки злочинів, передбачених статтями Кримінального Кодексу України: ст. 111 Державна зрада, ст. 111-1. Колабораційна діяльність, ст. 111-2 Пособництво державі-агресору.

Наша організація регулярно надсилає листи на спецслужби з повідомленням про випадки колабораціонізму, які ми відстежили у відкритих джерелах. Ця інформація використовується  для перевірки громадян, які можливо погодилися стати колаборантами, відстеження їхнього майна на підконтрольних Україні територіях та накладення санкцій.

Відомості фахівці ГО надіслали на адресу Офісу Генерального прокурора, Національної поліції України, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань. Закликаємо їх якнайшвидше опрацювати інформацію про цих осіб і перевірити, чи є вони колаборантами.

No items found.

Останні новини