Підтримуємо законопроєкт № 11122 від 25.03.2024 - ініціативу Мінсоцполітики: за бранців має бути сплачений ЄСВ під час полону чи незаконного увʼязнення
Поділитися:

Фахівці нашого Об'єднання працюють задля того, щоби усі звільнені бранці Кремля та їхні родичі мали належний соціальний захист. Зокрема, ми боремося за те, аби політв'язні та незаконно ув'язнені цивільні мали нарахування страхового стажу за час, який вони були в полоні. Для цього держава має сплачувати за них у той період ЄСВ - єдиний страховий внесок.

Тому ГО "Об'єднання родичів політв'язнів Кремля" підтримує ініціативу Мінсоцполітики і закликає Верховну Раду, депутатів, профільний комітет підтримати і якомога швидше прийняти розроблений Мінсоцполітики законопроєкт № 11122 від 25.03.2024.

Верховною Радою України прийнято Закон України „Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімейˮ  від 26.01.2022 № 2010-IX (далі – Закон № 2010), яким, зокрема, передбачено проведення нарахування та сплати єдиного внеску за осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, з метою зарахування періоду позбавлення особистої свободи таких осіб до страхового стажу.

Водночас Законом № 2010 не визначено платника єдиного внеску за осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Саме з метою врегулювання питання сплати єдиного внеску за бранців Кремля, Мінсоцполітики розробило проєкт Закону України „Про внесення змін до деяких законів України щодо сплати єдиного внеску за осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти Україниˮ, який зареєстровали у Верховній Раді України за № 11122 від 25.03.2024.

No items found.

Останні новини