Результати адвокаційної зустрічі керівника ГО з Міністерством реінтеграції
Поділитися:

Керівник ГО Об'єднання родичів політв'язнів Кремля Ігор Котелянець мав адвокаційну зустріч у Міністерстві реінтеграції із заступуником міністра Анатолієм Стельмахом і Наталією Бабільчук, директоркою профільного департаменту.

Дякуємо за конструктивну співпрацю: зокрема, за предметне обговорення кейсів незаконно ув'язнених цивільних, які поки що не отримали від держави факту визнання їх цивільними незаконно ув'язненими.

Зокрема, проговорили кейс Григорія Сінченка, який уже вдруге в незаконному ув'язнені в Росії в нелюдських умовах. Сподіваємося, що найближча комісія розгляне цю справу і підтримає цю родину.

Обговорили також, щоб все ж таки Комісія надавала відмови з вказанням причини відмови. Щоб якщо родина погано підготувала якісь документи, щоб вони могли виправити це і подати наново та отримати статус цивільного незаконно ув'язненого для їхніх родичів.

Багато цивільних бранців звільняються самостійно, не за обміном, і вони мають проблему з отриманням медичної допомоги. Це не є відповідальністю Мінреінтеграції, але Ірина Верещук може взяти лідерство у цьому питанні та створити нові механізми, щоби люди після тортур і виснаження в полоні змогли якомога швидше отримувати медичну допомогу.

Дивіться інші обговорені теми з Мінре у відеозверненні керівника ГО Об'єднання родичів політв'язнів Кремля Ігоря Котелянця про результати адвокаційної зустрічі.

No items found.

Останні новини