Річниця від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну
Поділитися:
Річниця від початку злочинного повномасштабного вторгнення рф в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала ще 9 років тому. Приймаючі виклики, що приніс з собою новий виток війни, Об'єднання розширило поле своєї діяльності. На початку лютого 2022 року наша організація долучилися до волонтерського руху та розпочала масштабну підтримку захисників України та жертв російської агресії.
No items found.

На початку лютого Об'єднання родичів політв'язнів Кремля у співпраці з «Укрзалізниця» започаткувало логістичний центр «Перемишль», що займався перевезенням гуманітарного вантажу до України. Завдяки регулярним залізничним рейсам з польського міста Перемишль до кількох українських міст кожного дня надходило до 15 тонн гуманітарної допомоги від європейських донорів. Зокрема, мова йде про медикаменти, продукти, засоби гігієни, воду, корм для тварин, одяг та взуття, генератори, турнікети, джгути та аптечки тощо.

Об'єднання підтримувало захисників Києва, Ізюму, Енергодара, Кривого Рогу та Черкас. Серед тих, кого ми підтримали, є й колишні політв'язні Кремля, що зараз несуть службу: Роман Терновський, Євген Панов, Володимир Балух та інші.

Об’єднання надало фінансову допомогу 26 людям, серед яких родини політв’язнів, цивільних заручників та самі колишні полонені з окупованих Чернігівської, Київської, Херсонської областей.

19 листопада 2022 року набув чинності Закон «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей». Закон пропонує широкий як ніколи перелік державних сервісів, що допоможуть сім'ям цивільних заручників та полонених боротися за звільнення своїх рідних, а самим потерпілим легше пережити цей драматичний досвід. Об’єднання адвокатувало його впродовж декількох років разом з іншими правозахисними організаціями. Тепер же, після вступу закону в силу, ми робимо все для того, що він якнайшвидше запрацював на повну.

Об’єднання долучилося до документування воєнних злочинів російських загарбників та стало членом Коаліції «Україна. П‘ята ранку». Ми сконцентрувалися на зборі інформації про такі злочини в Запорізької області. Також був створений бот у Telegram «ЕнергодарСОС», щоб дати можливість громадянам на загарбаних територіях безпечно для себе повідомити про злодіяння окупантів.

Українці продовжують стримувати російську агресію на військовому, дипломатичному та інформаційному фронтах. Надалі будемо боротися та святкуватимемо перемогу разом!

Останні новини