Трудові права цивільних осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України
Поділитися:

Цивільні особи після звільнення з полону і встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України можуть реалізувати свої трудові права та права у сфері зайнятості.

Про те, як встановити факт позбавлення особистої свободи для цивільних заручників, військовополонених та їхніх родичів,
читайте у нашій брошурі.

Так, за особами, що були в полоні, зберігається місце роботи (посада) протягом усього періоду позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, а також протягом шести місяців з дня звільнення, у разі проходження  медичних, реалізаційних та відновлювальних заходів.

Сприяння у працевлаштуванні звільнених забезпечується наразі шляхом отримання ваучерів на навчання. Ваучер — документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти.

Державою визначено 70 професій і спеціальностей, за якими можна отримати ваучер. Зокрема, на перепідготовку за робітничою професією, здобуття ступеня магістра на основі вищої освіти за іншою спеціальністю чи підвищення кваліфікації.

Для отримання ваучера необхідно звернутись до найближчого центру зайнятості.

З переліком професій і спеціальностей, закладів навчання, необхідних документів і процедурою видачі ваучерів можна ознайомитися за посиланням.

No items found.

Останні новини