У російському ув'язненні померла журналістка Вікторія Рощина
Поділитися:

Українська журналістка Вікторія Рощина померла в російському ув'язненні. Її мали повернути в Україну найближчим часом, це стверджує ГУР. Про смерть Вікторії повідомили  керівник пресслужби координаційного штабу Петро Яценко та представник ГУР Андрій Юсов. Також про це пише видання Українська правда, позаштатною авторкою якого була Вікторія.

"На жаль, інформація про смерть Вікторії підтверджена. Ми знали Вікторію. В 2022 році вона робила матеріали в координаційному штабі, тому для нас це надзвичайно сумна новина і для всієї української журналістики", - заявив Петро Яценко. За його словами, про обставини смерті говорити зарано, їх встановлюють.

Юсов повідомив, що Рощина мала бути включена до одного з найближчих так званих "обмінів" полоненими. Її мали етапувати до в’язниці "Лефортово" у Москві, аби підготувати повернення в Україну: "Найближчим часом вона мала бути вдома, для цього було зроблено все необхідне".

ДОВІДКА від Українська правда:

В березні 2022 року Рощину захоплювали російські окупанти і 10 днів утримували в Бердянську.

У 2022 році Рощина написала для УП низку репортажів з тимчасово окупованих територій. Зокрема, про те, чим живе окупований Крим у війну, як на окупованій Донеччині проходив псевдореферендум, та показала фоторепортаж зі зруйнованого Маріуполя.

Для того, щоб потрапити на окуповану територію, Рощина вирушила з України до Польщі 25 липня. Вона планувала через Росію дібратися на окупований схід України через 3 дні.

Рощина зникла 3 серпня 2023 року на окупованій Росією території, звідки вона робила репортаж.

У травні 2024 року Росія вперше визнала, що затримала Рощину. Міністерство оборони РФ надіслало листа з підтвердженням її батькові, Володимиру Рощину.

Фото: Вікторія Рощина, з соцмереж журналістки.

No items found.

Останні новини