Відбувши повний термін ув’язнення, на волю вийшов кримський політв’язень Арсен Джеппаров
Поділитися:

У Башкортостані 17 квітня на волю вийшов кримськотатарський політв’язень Арсен Джеппаров, незаконно засуджений у справі «Хізб ут-Тахрір».
Про це повідомляє «Кримська солідарність».

«Настав цей день — я звільнився. Зараз ми перебуваємо біля виправної колонії №16. Дуже радий був побачити братів, коли вийшов за двері. Не передати зараз емоції за сім років. Це відчуття дуже хвилююче, дуже переживаю. Тепер чекатимемо на свободі інших», — прокоментував Арсен Джеппаров своє звільнення.

Біля воріт колонії, яка знаходиться у російському місті Салават, його зустрів адвокат Едем Семедляєв, який супроводжуватиме Джеппарова до Криму.

Правозахисники зазначають, що в умовах ув’язнення в Джеппарова значно погіршилося здоров’я, з жовтня 2022 року він постійно перебував у штрафному ізоляторі.

«Схуд на 20 кілограмів. Його турбують сильні болі в ділянці шлунка та підшлункової залози, нудота, відчуває біль під час їжі», — повідомила його дружина Заріна Джеппарова.

Нагадаємо, у 2016 році окупаційні силовики пропонували йому так звану співпрацю, під якою йшлося про свідчення проти своїх співгромадян. У разі відмови, йому погрожували втратою роботи та кримінальним вироком за – звісно сфальсифікованою – справою про кримських мусульман.

Арсен відмовився. Того ж року, ФСБ обшукало його дім та забрало у СІЗО. Все це відбувалося на очах його шестирічної доньки Евеліни, а також племінників 4, 9 та 12 років. Вже у 2019 році російський суд виніс вирок Джеппарову – 7 років колонії у місті Салават, РФ.

Щонайменше 150 громадян України ув’язнені за сфабрикованими справами внаслідок політичного та релігійного переслідування. У справах не було ані доказів, ані справедливого суду. Серед ув’язнених — багатодітні батьки, люди з тяжкими захворюваннями, громадські журналісти та правозахисники.

На зображенні може бути: 2 людини
Едем Семедляєв та Арсен Джеппаров
На зображенні може бути: 2 людини

No items found.

Останні новини