50 КРОКІВ НА ДОПОМОГУ ЦИВІЛЬНИМ ЗАРУЧНИКАМ. Презентація Аналітичного моніторингового звіту Об'єднання
Поділитися:

У четвер, 18 квітня о 15:30 запрошуємо на презентацію результатів дослідження практики застосування Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей», за авторства фахівців юридичного департаменту ГО «Об’єднання родичів політв’язнів Кремля» та за участі родичів ув’язнених і незалежних експертів.

Правозахисники та звільнені з незаконного увʼязнення цивільні розкажуть про проблеми у законодавстві та представлять звіт з 50 рекомендаціями дій до влади для забезпечення комплексної допомоги звільненим і членам їх родин.

Експерти організації брали участь в розробці та просуванні Закону з 2017 року. Документ мав створити дієві механізми комплексного соціального та правового захисту незаконно ув'язнених цивільних та їхніх родичів. Закон обіцяє постраждалим і членам їх родин регулярну грошову допомогу, медичну та психологічну реабілітацію, забезпечення житлом, безоплатну освіту та низку інших видів допомоги. Проте, автори звіту дійшли висновку, що з ухваленням Закону та його вступом в дію ця мета не була досягнута.

Чому так відбувається та, найголовніше, як це виправити? На ці питання ми постаралися відповісти у нашому аналітичному звіті та розробили 50 рекомендацій для влади, щоб забезпечити комплексний захист цивільних в незаконному увʼязненні. Ми прагнемо, щоб викладені в ньому проблеми стали предметом широких обговорень серед родин ув’язнених, представників державного та громадського сектору.

Коли? 18 квітня (четвер) о 15:30.
Де?
«Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ), Зала №2.
Для реєстрації на офлайн-захід
заповніть цю форму.


Спікери:

  • Ігор Котелянець — голова ГО «Обʼєднання родичів політвʼязнів Кремля»;
  • Катерина Левченко — адвокатка, керівниця юридичного напрямку ГО «Обʼєднання родичів політвʼязнів Кремля»;
  • Тетяна Гулевська — мати політв’язня Григорія Сінченка (онлайн);
  • Андрій Захтей — експолітв’язень, який у 2023 р. був звільнений у зв’язку з закінченням терміну незаконного ув’язнення (онлайн);
  • Антоніна Шостак — адвокатка, голова правління ГПО «Егіда-Запоріжжя»;
  • Людмила Гусейнова — звільнена з незаконного увʼязнення у 2022 р., правозахисниця, директорка з комунікацій ГО Sema Ukraine;
  • Олена Ягупова — колишня цивільна заручниця, представниця ГО «Цивільні в полоні»;
  • Вадим Климюк — юрист ГО «Блакитний птах».

Модераторка: Ірина Яковенко.


Наживо презентацію можна буде подивитися на фейсбук-сторінці Об’єднання, а також на ютуб-каналі «Укрінформу».
За додатковою інформацією звертайтеся до Валерії, комунікаційниці Об’єднання (+380 50 060 15 20).

No items found.

Останні новини