Документальний фільм "Заручники (без) захисту". 1 частина
Поділитися:

🎬 Цим фільмом ГО “Об’єднання родичів політв’язнів Кремля” та кримського громадського медіа “СЕМААТ” намагалися показати проблеми, з якими зіштовхуються цивільні чоловіки та жінки, що були незаконно ув'язнені окупантами, після виходу на волю та повернення додому.

Як ви знаєте, у нашій країні із 2022 року є закон про цивільно-правовий захист осіб, що були незаконно позбавлені волі росіянами. Та чи працює цей закон?

І тут відкривається величезна кількість проблем, пов'язаних із тим, що закон існує, а механізмів реалізації цього закону дуже мало. І виникає така ситуація, що дуже багато цивільних бранців або не можуть отримати ці пільги, або взагалі не можуть довести державі, що вони дійсно перебували у незаконному ув'язненні.

Щоб говорити про це більш предметно, ми показали, як звичайна людина з Харківської, Запорізької чи Херсонської області, яка пережила незаконне ув'язнення, після звільнення приходить у державну установу, показує закон і говорить: дивіться, у цьому законі написано, що я маю право на державну допомогу.

І от що з цього виходить: чи може вона отримати належну державну допомогу?

Виготовлено ГО “Об’єднання родичів політв’язнів Кремля” та кримським громадським медіа “СЕМААТ" у 2024.

No items found.

Останні новини