Ефір на Українському Радіо: Чому законодавчо незаконно ув'язнені цивільні залишаються невидимими? І чому їх примусово мобілізують?
Поділитися:

Боремося за те, щоби незаконно ув'язнених цивільних після звільнення з російської неволі прирівняли в праві до військовополонених не бути примусово мобілізованими! Про це та про проблему визнання статусу цивільного бранця та складнощі з отриманням ними гарантованого державою соціального захисту говорили в ефірі Українське радіо

Нагадаємо, що нині Об'єднання родичів політв'язнів Кремляпрацює над створенням оптимального алгоритму щодо отримання офіційного статусу незаконно ув'язнених цивільних. Цей проєкт, який значно полегшить життя тим бранцям, котрі звільнилися самостійно і нині мусять доводити, що дійсно були поневолені окупантами, створюємо за підтримки Міжнародний фонд "Відродження" .

Тож чому в Україні законодавчо незаконно ув'язнені окупантами цивільні залишаються невидимими для закону. Ба більше: цивільним бранцям росії, яких утримували в таких самих умовах, як і військових, і які пройшли такі ж тортури, після звільнення та повернення до України можуть вручити повістку. Чому такі прецеденти виникають? І чи можливо врегулювати це законодавчо?

Допис підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», він передає погляд ГО ОРПК і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

No items found.

Останні новини