Фотовиставка «Історії з окупованого Криму» у Луцьку
Поділитися:
Фотовиставка «Історії з окупованого Криму» продовжує мандрувати Україною. 28 березня в Луцьку представили 22 документальні світлини, що ілюструють життя незаконно анексованого Росією півострова та документально підтверджують репресії щодо українських громадян, зокрема до представників кримськотатарського народу.

Презентовані світлини були зроблені з 2014 по 2019 рік, доки репортери Аліна Смутко, Тарас Ібрагімов та Альона Савчук ще могли їздити до Криму. Російська окупаційна адміністрація ввела для них заборону відвідувати півострів на строк від 10 до 35 років.

Презентацію виставки відвідав батько політв’язня Валентина Вигівського та член правління Об’єднання – Петро Вигівський. Його син перебуває в ув’язненні 8,5 років за «шпигунство». За цей час рідні не бачились жодного разу.

«Сина перемістили у штрафний ізолятор, а там діють великі обмеження: не дозволені ані побачення, ані телефонні розмови. Удень можна лише ходити та стояти, а сон на годину менше, ніж в інших в’язнів. Листи він нам писав або на підлозі, або на стіні.

Після початку повномасштабного вторгнення військ Росії умови утримання Валентина та інших українців суттєво погіршилися. Відсутній консульський нагляд, не працює пошта, немає можливості робити передачі та перерахувати кошти на рахунок. Посилився психологічний тиск з боку охоронців та співкамерників. Валентин знаходиться в інформаційній ізоляції й не знає, що відбувається в Україні зараз» – сказав Петро.


Луцьк став п’ятим містом, де була презентована фотовиставка «Історії з окупованого Криму».  Раніше вона відбулася у Хмельницькому, Кропивницькому, Чернівцях, Дніпрі, а також її буде показано у Львові.

No items found.

Останні новини