Обʼєднання родичів політвʼязнів Кремля уклало Меморандум про співпрацю з Енергодаром
Поділитися:

Голова «Обʼєднання родичів політвʼязнів Кремля» та очільник Енергодарської міської військової адміністрації підписали Меморандум про співпрацю. Документ засвідчує прагнення спільних дій для якнайшвидшого повернення додоку незаконно увʼязнених цивільних громадян Укарїни, що були повневолені окупаційними військами.

На сьогодні  в полоні окупантів все ще перебувають цивільні мешканці Енергодара. Про долю багатьох з цих енергодарців  майже нічого не відомо, про місцеперебування деяких та їх стан здоровʼя ми володіємо певною інформацію. Та всіх цих людей обʼєднує одне: цинічне та незаконне позбавлення їх свободи, насилля та жорстокість окупантів. Тому будь-яка допомога як державних, так і громадських організацій, що мають успішний досвід в цій площині, нам дуже потрібна.

За плечима ГО великий досвід і успішні приклади у сприянні звільнення незаконно позбавлених особистої свободи цивільних громадян України через взаємодію з національними та міжнародними правозахисними організаціями, дипломатичними установами та органами влади, підтримка таких родин. Надається як правнича допомога, так і соціальна, гуманітарна, психологічна тощо.

Важливим питанням для регіону також є відміна визнання на міжнародній арені компанії Росатом, що за допомогою військових захопила Запорізьку атомну елктростанцію, яка знаходиться неподалік Енергодара. Адже ця компанія загрожує не тільки безпеці нашої держави, а й багатьох країн Європи. «Росатом» працює на військово-промисловий комплекс рф. Останні роки співпраця російської військової машини та структур «Росатома» активно розширюється. Обʼєднання всебічно сприяє процесу виключення Росатому з біль-яких міжнародних асоціацій.


Дякуємо місцевій владі Енергодара за готовність співпрацювати та допомагати родинам місцевих жителів.

No items found.

Останні новини