Окупанти засудили викрадену з Херсона активістку Ірину Горобцову на 10,5 років за «шпигунство»
Поділитися:

Російський суд на окупованій частині Херсонщини засудив викрадену активістку Ірину Горобцову до 10,5 років колонії загального режиму за звинуваченням у «шпигунстві».

Генеральна прокуратура Росії звинувачує Ірину Горобцову, що вона нібито збирала «стратегічно важливі дані про підрозділи Збройних сил росії на території Херсонської області та передавала їх співробітнику Головного управління розвідки України». Ці відомості нібито «могли бути використані для завдання вогневих ударів по місцях дислокації російської армії».

Відео Ірини Горобцової за ґратами із зали суду опублікував телеграм-канал Генеральної прокуратури Росії.

Ірина Горобцова — активістка, волонтерка та айтівка з Херсона. Її викрали з дому у день народження: із 13 травня 2022 року вона перебуває в полоні російських військових без пред’явлення звинувачення окупаційною владою.

Після окупації Херсона Ірина активно допомагала мешканцям: купувала продукти та медикаменти й розвозила їх по лікарнях, допомагала збирати кошти на медичну допомогу та транспорт для херсонців. Вела активну проукраїнську просвітницьку діяльність в соцмережах на підтримку державної влади та ЗСУ, описувала життя в окупації, публікувала фотографії з українською символікою.

Після викрадення рідні втратили зв’язок з Іриною, а російська окупаційна влада згодом повідомила, що її відвезли у Крим. Цивільну полонену утримували в Сімферопольському СІЗО №2.

Дивіться програму "Звільніть наших рідних" про Ірину Горобцову. Програму із 2017 року створює ГО "Об'єднання родичів політв'язнів Кремля" та Громадське радіо.

No items found.

Останні новини