Політв’язню Костянтину Давиденку діагностували правосторонню невралгію лицьового нерва
Поділитися:

Політв’язню Костянтину Давиденку діагностували правосторонню невралгію лицьового нерва — права частина його обличчя паралізована. Про це Об’єднанню повідомив адвокат бранця.

Давиденку важко пити, їсти та заливає око. Діагноз поставили лікарі колонії, де утримується Костянтин — у ВК №23, що в Саратовській області. Причиною хвороби стало запалення вушного каналу через купання в холодному душі та постійні протяги. В літній період ні котельня, ні баня колонії не працюють. Звичайно, щоб прийняти душ комфортної температури 25-літрового бойлера на 73 в'язні барака не вистачає. 

Констянтин відмовився їхати до профільного лікаря в Обласну туберкульозну лікарню №1, що сумнозвісно відома катуваннями пацієнтів. На відео з ОТБ-1, які у 2021 році публікували правозахисники Gulagu.net, були зняті жорстокі знущання з ув'язнених. Після ряду «перевірок» частина адміністрації була знята, але насилля там продовжується й досі.

Курс лікування невралгії лицьового нерва коштує щонайменше 25 тис. рублів, яких у Давиденка немає. Після кількаденних вимог бодай якось лікувати, Констянтину видали кілька препаратів та роблять уколи. Поки що лікування не дає позитивного результату.

Крім того, бранець страждає від постійних головних болів, хворих зубів та підвищення тиску. Єдине, що може йому допомогти це повернення додому через обмін, на який він дуже сподівається.

Нагадаємо, Костянтина Давиденка затримали в Сімферополі 11 лютого 2018 року. За даними ФСБ, він нібито передавав спецслужбам України державні таємниці з окупованої території. У червні 2019 року Давиденка засудили до 10,5 років, згодом пом'якшивши покарання до 7 років позбавлення волі. В цей же період його включили до списку обміну полоненими, але повернення додому так і не відбулося.

No items found.

Останні новини