Результати проєкту ІСАР Єднання: аналіз рівня організаційного розвитку ГО
Поділитися:

2 липня 2024 відбулися збори правління ГО Об'єднання родичів політв'язнів Кремля, присвячені конкретній темі: розгляду результатів оцінки рівня організаційного розвитку ГО та розробці подальшого плану організаційного розвитку. Цей аналіз здійснили із залученням експертів у рамках проєкту «Розробка плану організаційного розвитку організації», що виконується в межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України» Агентством  міжнародного розвитку США та ІСАР «Єднання».

 Керівник ГО Ігор Котелянець надав на розгляд:

-      Результати проведенння фасилітованої оцінки рівня організаційногорозвитку ОГС для Громадської організації «Об'єднання родичів політв'язнів Кремля»

-      Рекомендаціїз оргрозвитку для Громадської організації «Об'єднання родичів політв'язнівКремля»

-      Планорганізаційного розвитку

 Згідно з висновіками експерта:

- Організація показує сталий ріст у масштабах своєї діяльності, досягає значних результатів у секторі, що можуть бути взірцем для інших подібних організацій.

- Демонструє спроможність будувати ефективні партнерські відносини на різних рівнях – зіншими НУО, донорами, органами влади та місцевою владою у своїй сфері діяльності.

- Має досвід та навички залучення ресурсів від донорів на короткострокові проєкти в межах проєктної роботи, хоча потреби не забезпечуються на 100%.

- Існує системнеуправління проєктами з використанням спеціального програмного забезпечення (Asana).

Було виявлено, що організація переживає період трансформації, що підтверджено також і словами ряду представників організації під час інтерв’ю та анкетування. Ця трансформація – природна і є закономірним результатом розвитку.

До сильних сторін ГО слід віднести:

1)    Спільність місії та цілей в команді організації. Організація створювалася як об’єднання прямих бенефіціарів – родичів політв’язнів Кремля, і досі бенефіціари беруть пряму участь в управлінні організацією та впливають на її рішення.

2)    Потужні професійні якості керівника організації. Керівник здійснює значний об’єм роботи та фахововирішує завдання, які перед ним виникають на різних рівнях – стратегічному,оперативному, побудові партнерств, залученню грантової підтримки. Більшість опитаних співробітників організації вказали на керівника як головну сильну сторону організації у сфері управління та адміністративної роботи.

3)   Визнаний професіоналізм організації загалом та команди в цілому.

За час діяльності організація забезпечила свою репутацію у сфері діяльності. Її досягнення та важливість роботи визнається партнерами та донорами, щопідкреслили партнери в анкетуванні.

4)    Провідніпозиції у сфері діяльності.Організація надає підтримку ініціативним групам та новоствореним громадським об’єднанням родичів політв’язнів, що може бути окремимнапрямом діяльності, важливим для донорів тазростанню впливу організації.

Експерт розробив Рекомендації з оргрозвитку для ГО«Об'єднання родичів політв'язнів Кремля» згідно з якими необхідно зробити певні кроки для покращення тих сфер,  які потребують вдосконалення, а саме:

●       Створення загальної стратегії розвитку організації.

●       Посиленнянапрямку Фандрайзинг

●       Перегляд та впорядкування системи управління та взаємодії в межах організаційної структури.

●       Посилення команди.

●       Розробка необхідних політик і процедур.

Також експерт розробив детальний план організаційного розвитку та фінансового менеджменту.

No items found.

Останні новини