Російський суд відмовився звільнити важкохворого політвʼязня Тофіка Абдулгазієва
Поділитися:

Тофік Абдулгазієв хворий на туберкульоз і в ув’язненні втратив вже понад сорок кілограмів ваги. Незважаючи на потужне поширення інформації про Тофіка і нашу спільну із іншими ГО та правозахисними організаціями заяву до міжнародної спільноти про звільнення цього в'язня Кремля, російський суд відмовився звільнити важкохворого Абдулгазієва.

Про це повідомили Наріман Джелял і Тофіка дружина Аліє Куртаметова у фейсбуці. За її словами, клопотання адвокатів Металургійний районний суд міста Челябінська розглянув за десять хвилин і відмовив у його задоволенні.

Тофік Абдулгазієв — активіст «Кримської солідарності», звукооператор, учасник проєкту «Кримське дитинство». Народився в Узбекистані, у м. Самарканд. У 2000 році переїхав до Криму. Одружений, має чотирьох дітей.


Як громадський активіст, займався передачами продуктів у СІЗО політв'язням, приходив підтримати співвітчизників на обшуки у їхніх будинках. Тофіка було затримано 27 березня 2019 року за підозрою у причетності до політичної партії «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі», забороненої на території РФ та Криму, але вільно діючої в Україні та багатьох європейських країнах світу. 12 Травня 2022 р. головуючий суддя Південного окружного військового суду російського Ростова-на-Дону Різван Зубаїров виніс обвинувальний вирок щодо кримського політв’язня Тофіка Абдулгазієва: 12 років ув’язнення суворого режиму з першими 5 роками у в’язниці та обмеження свободи на 1 рік після звільнення.

No items found.

Останні новини