Розкажіть нам: які проблеми ви мали з визнанням факту незаконного ув'язнення?
Поділитися:

Допоможіть нашим юристам допомогти тисячам людей! Напишіть, будь ласка, нам у повідомленні на пошту info@relativespp.org , з якими складнощами ви чи ваші близькі зіштовхнулися під час офіційного доведення факту незаконного ув'язнення цивільної особи?

Це дуже допоможе нашим юристам розробити покращений алгоритм такого доведення! Адже Об'єднання родичів політв'язнів Кремля у вересні розпочала роботу над важливим напрямом: створюємо алгоритм для швидшого визнання факту незаконного ув'язнення для цивільних громадян України, що були поновелені окупантами і звільнилися самостійно, не за так званим "обміном" (одночасним звільненням). Над проєктом працюємо за підтримки Міжнародний фонд "Відродження".

Мета проєкту: покращити ефективність механізму доведення факту перебування в незаконному ув’язненні цивільних громадян України, позбавлених особистої свободи внаслідок російської агресії. Також розробляємо відповідні пропозиції для зміни в законодавстві.

На жаль, більшість цивільних бранців, що звільнилися самостійно, мали серйозні складнощі в такому процесі. І зараз той випадок, коли ваш складний чи негативний досвід може допомогти і іншим бранцям, і виправити цю прогалину в законодавчій і соціальній системі.

Вдячні кожному та кожній за повідомлення і коментар щодо особистого досвіду!

Допис підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», він передає погляд ГО ОРПК і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

No items found.

Останні новини