ГО "Об'єднання родичів політв'язнів Кремля" отримало відзнаку "Благодійної Київщини"
Поділитися:

Серед усіх надскладних подій сьогодення отримали приємну новину. На конкурсі “Благодійна Київщина” у номінації Доброчинність неурядового сектору наша ГО зайняла третє місце.

27 серпня 2024 року відбулася церемонія нагородження переможців регіонального конкурсу «Благодійна Київщина-2023». Цьогоріч від доброчинців з Києва та Київської області надійшла рекордна кількість заявок за всю історію регіональних конкурсів – аж 513 заявок. Переможців нагороджували у 13-ти конкурсних номінаціях.

 

  • У 2023 році юристи нашого об’єднання надали 350 безоплатних  юридичних консультацій для цивільних заручників, політв’язнів та їхніх родичів. Комплексних юридичний супровід отримали 157 цивільних заручників, політв’язнів та їхніх родичів. Заявники отримали допомогу в оформленні документів, які підтверджують статус особи, позбавленої особистої свободи внаслідок збройної агресії РФ проти України.
  • Фінансову допомогу отримали 38 родичів політв’язнів і цивільних заручників. Також у січні 2023 року ми організували збір коштів для сім’ї полеглого  військового ЗСУ і колишнього політв’язня Геннадія Афанасьєва, який загинув на полі бою 18 грудня 2022 року. 
  • За нашої правничої підтримки суд задовольнив вимоги за двома позовами Мінреінтеграції: експолітв’язня Євгена Панова та родини політв’язня Олександра Марченка.
  • Аби допомогти пережити дні невизначеності та віднайти втрачені опори, Об'єднання надавало родичам політв'язнів та цивільних заручників безкоштовні психологічні консультації.
  • Голова ГО Ігор Котелянець та юрист-адвокат Катерина Левченко 5 квітня 2023 року провели безоплатний тренінг для родичів та друзів цивільних ув'язнених та військовополонених на базі Київської школи прав людини та демократії. Під час заходу спікери дали конкретні рекомендації щодо того, як взаємодіяти з владою та отримувати якомога більше інформації стосовно ув’язнених, обговорили законодавство України про соціальний і правовий захист осіб, позбавлених особистої свободи та членів їхніх сімей.

Виконавцями благодійного напряму були голова організації Igor Kotelianets, юрист-адвокат Катерина Левченко, фінансова менеджерка Катерина Панова. Дякуємо за фінансову підтримку  ГО Center for Civil Liberties / Центр громадянських свобод і The German Marshall Fund of the United States Alumni!  

Спасибі потужній професійній команді Об'єднання родичів політв'язнів Кремля, партнерам і всім, хто бореться за визволення і соцзахист політв'язнів, цивільних бранців і їхніх родичів!

No items found.

Останні новини