Кримська платформа: президент Туреччини Ердоган закликав звільнити кримських політв'язнів
Поділитися:

11 вересня у Києві під час четвертого саміту Кримської платформи президент Туреччини закликав звільнити всіх незаконно ув'язнених кримців.  

“Страждання від трагедії кримських татар, які були насильно вигнані зі своєї батьківщини, не вщухають вже 80 років, а їхні рани ще не загоїлися. Страждання посилила тимчасова окупація Криму, проти якої Туреччина виступала з самого початку”, — Реджеп Таїп Ердоган, Президент Турецької Республіки

Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган переконаний: безпека та добробут кримських татар, які є одним із трьох корінних народів України, залишається головним пріоритетом зовнішньої політики Турецької Республіки.

“Ми щиро прагнемо, щоб війна завершилася справедливим і довготривалим миром, заснованим на суверенітеті, територіальній цілісності та незалежності України”, — заявив Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган.

Він наголосив на праві кримських татар жити вільним, безпечним і мирним життям на своїй батьківщині. У зв’язку з цим він згадав про звільнення у червні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла після майже трьох років незаконного ув’язнення та висловив надію на якнайшвидше звільнення усіх незаконно затриманих осіб, включаючи братів Асана та Азіза Ахтемових.

#КримськаПлатформа2024 #CrimeaPlatform2024 #КримЦеУкраїна #CrimeaIsUkraine

No items found.

Останні новини