Невідомі побили архієпископа Кримського Климента, який служить у ЗСУ і опікується політв'язнями
Поділитися:

Митрополит Кримський та Симферопольський Климент, який також є військовим капеланом ЗСУ, – дуже знакова і помічна постать у русі за звільнення політвʼязнів і конкретно для нашої організації Об'єднання родичів політв'язнів Кремля. Адже він довгий час уже впродовж окупації Криму проживав там і відкрито відвідував наших політвʼязнів, надавав їм духовну і психологічну підтримку.

Він продовжував свою діяльність як митрополит Православна Церква України у Криму, не боячись жодних репресій. Із 2019 саме Климент був обраний керувати місією, що опікується українськими політв’язнями: православна місія допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі.

Вночі невідомі побили митрополита Климента. Поліція Києва встановлює обставини нападу на священнослужителя у центрі столиці. Про це повідомив український журналіст Андрій Цаплієнко і зазначив, що напад скоїли троє невідомих біля Михайлівського собору.

За словами Цаплієнка, митрополит Климент приїхав до Києва на запрошення “Кримської платформи”. Близько 23:00 він ішов у напрямку Михайлівського монастиря, де в нього є келія. Троє людей біля монастиря зупинили його і почали бити. Климент вважає: напад був спланований, додає Цаплієнко. “Він стверджує, що для того, щоб священник зупинився, хтось з трьох сказав: “Владико, благословіть!” Також про це говорить і те, що для нападу було обране місце, де немає камер спостереження”, – написав журналіст та опублікував фото митрополита після побиття.

Об'єднання родичів політв'язнів Кремля хоче щиро висловити співчуття Митрополиту та теплі слова підтримки, нашу шану та побажання якнайскорішого відновлення. І закликаємо Національна поліція України та інші органи оперативно знайти злочинців та притягнути до відповідальності.

No items found.

Останні новини